13 Mart 2024 Çarşamba

Enzo Ferrari

Enzo ile benim ve ferrari'ninde içinde olduğu hayali bir temsili resimlerden bir kolaj:
Bing GPT-4 ile oluşturulan resimlerle kolaj. by Microsoft

Ve benim düşüm:

Bing GPT-4 tarafından oluşturulan resimlerden bir kolaj. by Microsoft


Ferari otomobil üreticisinin neden üretmiş olduğu otomobile Enzo isminin verlme hikayesini hiç okudunuz mu veya filmini izlediniz mi? 

İtalya hikayeleri olan ruhlu insanların harika devrimleriyle ünlü bir ülke İtalya.

Maalesef Çin ülkesine satılan Benelli, Moto Gusto ve birkaç motosiklet markası ruhsuzlaştıırılmıştır. Hikayesiz ve ruhsuz üretilen kopyalar olmaya devam ediyor Çin menşei altında. Önerim: Lütfen İtalya'nın harika insanları Çin'e bir şey satmayınız! 
Çin çok para teklif ediyor ve sonra kopya ve kalitesiz ürünler oluyorlar. Ülkemiz Çin mallarından geçilmez oldu. Zaten Çin bu stratejiyle ülkeleri ele geçirmeye çalışıyor bunun altında büyük Çin ve büyük ekonomi vardır. 

Çin'e de sesleniyorum bu adil değildir. Kendi insanlarını kopyacı yapman doğru değil Çin hükümet Lideri. Doğru değil Çin hükümet Lideri.

Çin ülkemiz üretimine darbesini vuruyor ki üretimler Çin'e kaysın. Bu yaptıkların doğru değil Çin hükümet Lideri. 

Çin hükümet Lideri neden doğruyu yapmıyorsun?

***********

Günümüzde 1000 yıllık eski teknolojik yenilik gibi sunulduğunda çağdışı üretim metotlarıyla üretim ile ülkemize Çin'den gelen birçok elektrikli ve benzinli taşıtlar ucuz olarak pazarlanıp satılır. Ülkemizin Çin'li taşıtlarının montajı da hatalı olduğu söylentisi var.   Halbuki kalite ve sürücü, yolcu güvenliği yoktur. Bazı pahalı olanlarını bilmiyorum. O ucuz olanlar çok basit ve insan hayatı için tehlkeliler. 

Biraz fazla para kazanmak uğruna yanlışlar ve yanlışlar sonucu kaç insan yaşamını yitirmeden önlem almak daha doğrudur.  Eğer Allah için doğruyu yaptığnız için para alın artık. Artık doğruyu yapınız. .

Kendi ülkemiz ne zaman kendisi üretecek ve üstelik kopyasız?

Çin hükümet lideri, paranla insanı, ülkelerin değerli ürünlerini  satın almak için uğraşmak yerine ülkene bile faydan yok  ve neden olmasın? Allah için müslüman ol. Doğruyu yapmak zor değil.

Not:
Biliyorum ben harika ve her şeyi ile doğru ve mükemmel insan dğilim. Burada doğru bilgi yoktur.

Bu yazımdan çok sonra bir video izledim YouTube'da. Türk içerik üreticilerinden Çin Motosikletiinin hikayesini izlemeniz için buraya ekliyorum.
Belki hükümet doğrusunu yapar ve kaza yapan veya kullandığı motosiklet yüzünden kazası olup sağlık sorunu yaşamış  kardeşimizin tazminatını alır.

👉  Video   👈
Analiz Moto Exper İsimli Youtue Kanalından izleyebilirsiniz bu videoyu. 

Vide konusu kısaca; CF Moto bir Çin malı. Genç kardeşimiz CF Motodan motosiklet satın almş. Satın alıan motosiklet ise BMW Motorrad Racing/Yarış için üretilmiş  Motosikletin kötü bir kopyası. Video yazısının mavi renkli olması bir URL Linki içerdiğindendir. Tıkla ve YouTube da izle! Video dili Türkçe'dir.


Bu video Analiz Moto Exper isimli kanal tarafından sunulmuş ve ücretsiz olarak yayınlamak bir insani iyilik içindir. 
Yayınladığım Analiz Moto Exper isimli Kanalın bu video içeriğinden sorumlu değilim. Ben doğru nedir bilmiyorum. Yaptığım sadece insanidir. Reklam ve pazarlama işi değil bu video'yu yayınlamak. Eğer ki gerçek ise kardeşimizin bedava reklamını yapmak ve dertli yaralı kardeşimizin derdine derman olunuyorsa ne mutlu ücretsiz ve karşılıksız iyilik yapana da yapılanlara. 

Uyarı! 

Bu video Analiz Moto Exper isimli kanal tarafından sunulmuş ve ücretsiz olarak yayınlamak bir insani iyilik içindir. 

Yayınladığım Analiz Moto Exper isimli Kanalın bu video içeriğinden sorumlu değilim. Ben doğru nedir bilmiyorum. Yaptığım sadece insanidir. Reklam ve pazarlama işi değil bu video'yu yayınlamak. Eğer ki gerçek ise kardeşimizin bedava reklamını yapmak ve dertli yaralı kardeşimizin derdine derman olunuyorsa ne mutlu ücretsiz ve karşılıksız iyilik yapana da yapılanlara. 


Not: Hükümeti veya Erdoğan'nı alkışlamadan önce düşünün. O yaralı kardeşimiz sizin evladınız olsaydı tepkisiz kalır mıydınız? Erdoğan sayesinde Çin ürünleriyle ülkemizin her yerindedir. Ve hükümet hiç mi suçlu değil? Denetim nerede? Parayı veren düdüğü çaldığı sürece bu ilk değil ve son olmayacaktır. Erdoğan vicdanen ve aklen doğrusunu yapmalıdır ve üstelik vebal almak istemiyorsa.


Çin Malı Motosikletlerini anlatan önemli video: (Youtube)






Bilgi: Video başlığında ve içeriğinde ismi geçen Oğuzhan Muslu bir fenomen. Fakat Oğuzhan Muslu Uyuşturucudan tutuklanmış olduğunu basından öğrendim. 

Haberin URL Linki: (Sabah Gazetesi) 

https://m.sabah.com.tr/galeri/yasam/hizli-ve-torbaci-fenomen-oguzhan-muslu-tutuklandi

👉  Oğuzhan Muslu - Haber 👈 Lütfen Haber bağlanma linkini tıklayarak haber içeriğine ulaşacaksınız. 

Sözcü Gazetesinden Haber içerik URL Linki:

https://www.sozcu.com.tr/sosyal-medya-fenomeni-oguzhan-muslu-uyusturucudan-tutuklandi-wp7871210


Önemli! Video içeriğinde ve video başlığında ismi geçen şahıs haberin içeriğinde bahsedilen kişi ile aynı ise doğru oldu bunu yayınlamak, eğer ki değil ise Özür.dilerim.

Önemli bilgi! Gençler ve Motosiklet severler,

Kimseye özenmeyin! Allah ve Peyamberler daha hayırlıdır. Yani bana da özenmeyiniz. Aklınızı kullanın ki özenti duymayın kimselere.







23 Aralık 2023 Cumartesi

Karbon Salınımını Azaltmak Bir Hayal

Geçmiş tarihli yazımda hayal olarak ifade etmiştim karbon salınımı ile ilgili.

Neden Hayal ? 

Kendimce cevap vereceğim kısa cevaplarımı içeren bu yazımla.

Başta Amerika olmak üzere dünyanın tüm ülkeleri silah, mayın, bomba, savaş uçakları ve benzeri. B A R U T. Bunlar varken karbon salınımını azaltmak veya tamamen yok etmek H A Y A L.

Amerika silah ticaretinden çok büyük para kazanıyor. Bazı ülkeler de silah ve savunma sanayii ihracaatından büyük paralar kazanıyor. Ülkemiz savunma sanayii ihracaatından büyük de olsa para kazanıyor.

Mesela, Amerika da silahsızlanma yasası bir türlü çıkarılamıyor parlementodan. 
Bunun farklı nedenleri var olabilir. 
Buna göre; Amerika'nın kuzeyi kutba yakın olduğundan çok soğuk iklim var. Bu soğuk iklim de yaban hayatı insanlar için yiyecek olur. Silah ise avcılık amaçlı ve yaban hayatından korunma amaçlıdır Amerika'nın  Kuzey bölgesi için böyle.

Western filmlerinden biliriz kovboylar silah kullanır. Holywood filmlerinde silah mutlaka oyuncak da olsa kullanılır. Sinema sektöründe mutlaka savunma sanayii ürünlerinin tahta oyuncakları olmazsa olmazı Holywood için silahlar.

Silah, Amerika için bir kültür, güvenlik, yaşam, avcılık ve benzeri  çok önemli olsa da ticareti de önemlidir.

Zaten silahların üretilmesi heralde keyf için değildir. öldürmek ve beslenmek, korkutmak vesaire amaç taşır silah üretimleri ve ticareti.

Barut için dünya kadar karbon salıyoruz yaşadığımız dünyaya. Elde var 0 (sıfır) 

Neden savaşmalıyız ? 
Neden öldürmeliyiz ?

Barış içinde mutlu yaşasak olmuyor mu? 
Hepimiz potansiyel bir ülke askeri değil miyiz? 

Bütün ülkeler silahsız yaşasa ve barışçıl olsak harika olur ve karbon salınımını da azaltabilirdik. 

Boş işlerle (boş hayallerle) karbonu gerçekten de azaltmıyoruz!.. 

Tarihi savaşlarda ölen ve şehit olan askerler ülkesi için mücadele etmiştir. Keşke hep birlikte dünyada ki yoksulluğu yok etmek için mücadele etsek de geçmişi yeni yüzyıllara taşımasak. Ben hiçbir insanı ve canlıyı öldürmek istemiyorum. İslama göre beslenmek ve kurban bayramı bir önerim siz insanlara. 

İslam da avcılık yasak değil ancak doğruyu yapmak var ki canlıların soyu tükenmesin.



Not: Keşke mümkün olsa silahlar kırılıp imha edilse barış olsa dünyamızda.

Hep halktan istenilir ama neden ülke yöneticileri doğruyu yapmıyor?
varsa yoksa halk yapsın isterler de neden kendileri yapmıyor ?  halk yapsa da çözüm olamıyor ülke yöneticileri artık lütfen doğruyu yapsınlar. 


17 Aralık 2023 Pazar

Motorcycle Racer & Superbike Champion

Superbike Şampiyonu Toprak RAZGATLIOĞLU
İnternetten bulduğum fotoğraflardan ve logo ile bir kolaj. Bura da ücretsiz reklam vardır.

Superbike'ta rüzgar gibi hızlı esti
 Toprak RAZGATLIOĞLU.

Yamaha Racing Motosikletin yarış pilotluğunda birçok iyi derceler alarak   Superbike'ta şampiyon olarak ülkemize  sevinç yaşatanToprak RAZGATLIOĞLU.

2024 Yeni superbike yarış sezonunda Toprak RAZGATLIOĞLU ile anlaşma yapan BMW Racing 2024 yarış sezonuna Toprak ile devam edecek. Bu bilgiyi Türk Televizyon Kanallarından NTV'de yayınlanan ve YouTube video kanalında da yayınlanan 0-100 isimli program da Saffet Sancaklı isimli  program sunucusunun Eicma 2023 fuarından aktardığı bilgi ile bilgim olmuş oldu.

BMW'nin Motorsporlarında hiç ismini duymaz ne de okumazdım. BMW yarışlarda dereceleri düşük olduğundan podyum görememiştir.
Hatırladığım kadarıyla böyledir. 

BMW için de  bir ilk sanıyorum Türk pilot ile yarışlar olacak. Toprak için de bir ilk olacak Japon motosikletten inip Alman motosikletine binmek. Öyle sanıyorum.

2024 yeni sezon yarışları için pilotlar ve motosikletler hazırlanıyor. Ben de BMW ile Toprak, Superbike 'ta nasıl bir yarış olacağını merak ediyorum. Bu merakımı TV'lerden veya YouTube videoları ile gidermeye çalışacağım.
Fakir insanın parası mı var pasaport alsın ve de Superbike yarışlarına bilet alsın ? Bu mümkün değil kardeşlerim.

BMW ve  Toprak RAZGATLIOĞLU için hayırlı olsun!

Sitemim; Erdoğan'a ve partisinedir. 

Geçmiş sezonların Superbike yarışçısı Kenan Sofuoğlu'nu milletvekili yapan Erdoğan ülkesine faydası olacak şampiyon Kenan'ı bakan yapmayarak ve şov için kullanıarak Kenan kardeşi faydasız bırakmıştır.
Halbuki Kenan Türk sporuna ve sporcu yetişmesinde harika katkıları olabilirdi ama maalesef  siyaset tarafından kullanılmış oldu. Fakat Kenan oğlunu eğiterek geleceğe hazırlıyor. Ama biz Türklerin Kenan'ın bilgilerine htiyacı var halbuki. 

Yıllardır ülkemizde spor sadece futbol olarak  bilinir ve bu bilinirlilik maalesef siyasilerin ve cehaletin yaptıkları yüzünden futbol var maalesef. 

Hatırlayın F1 pilotlarının daha çocukken motorsporlarına hazırlandığını. F1 pilotları Avrupa ülkelerinin imkanları ile hazırlanırken geleceğe ve bizler biz de olmayan para ve imkanlarla geleceğe hazırlanmak boş işler! Siyaset ile ve cehaletle yürüyenlerin boş işlerinden biz ülke olarak çok çok gerideyiz. böylece ne mi olur? Kenan ve Toprak isimlerini videolardan ve TV'den öğrenmiş oluruz. Fakirlik her şeye uzaklıktır kardeşlerim.










14 Aralık 2023 Perşembe

Çin ' e Hayır !

Önemli! Bedava reklam/tanıtım yapmaktan mutluyum. 

Bu fotoğrafta gördüğünüz İtalya'da düzenlenen fuar Eicma 2023 fuarında tanıtılan 2024 model bir BMW Motorrad ürünü bir araç GS 1300 Adventure Motosiklet.

2024 Model BMW GS 1300 Adventure Motosikletin harika bir özelliği var! O da biz insanlara uygun oluşudur. Açıklayayım;
kısa ve uzun insanlara göre tasarlanmış bir sistem içermesi ve böylece motosiklet yükselip alçalabilir olmasıyla insana merhaba diyen teknolojinin faydalarının küçümsenmeyecek bir değer olduğunu anlatır bize. Detayları BMW Motorrad'ın satış bayilerinden veya Disbürütör şirketlerden bilgi alabilirsiniz. Bilgi almak için BMW Motorrad'dan da bilgiler alabilirsiniz. Youtube da birkaç video da var ve izlemek isterseniz.

Bu nedir? 

Harika bir teknoloji, sistem ve mühendisliktir. BMW böylesi insana merhaba diyen bir aracı pazara sunması bizden BMW ve çalışanlarına, mühendislerine ve her kese teşekkür vardır. 

************
BMW Motorrad, Suziki, Ducati fabrikalarını gezdim YouTube videolarını izlerken. O fabrikaları gerçekte gezmemiş olsam bile videolar etkileyiciydi! Suziki Motosikletten, Ducati ve BMW Motosiklet üretim tesislerini videolardan izlemek harikaydı! tüm çalışanları ve her kesi kutlarım. Harley Davidson Motosikletlerinin üretimleri de harikaydı!  Her kesi kutlarım.

*************

Çin stratejisinden anladığım şey; üretimler Çin'e kayacak ve Çin her ülkeye ürün satacak... ve böylece "Dev Çin" stratejisi gereği dünyanın en büyük ekonomisi ve hızlı büyüyen planlamalar ile Devleşecek Çin.

Çin böylece ülkelerin ekonomisine ve insan emeğine büyük darbeler ile  ülkeleri oyun dışında tutarak büyük olacağını sanan Çin lideri ve hükümeti var ve  kölesi halk ile.

Çin lideri ve hükümet, hiç düşünmeden kendi halkına zarar veren işlere imzasını atıyor!..

Bizim aklımız ve vicdanımız bu yanlışa hayır demeli ve doğru icraatleri hayata geçirmelidir.

Çin'li Motosiklet örneği; hem hatalı üretim ve kopya olması. 

Çin Lideri ve Hükümet, Çin'li ve Hongkonglu Dünyanın birçok mühendislerin zekasıyla dalga geçiyor. Emekçilere bile saygısı yok! kaldı ki halkına mı saygılı oluyor Çin?

Çin stratejisini bitirme planı ne olmalı?

Her ülke üretimlerini ve insan gücünü Kendi ülkesinde değerlendirmelidir.
Emekçilerden Mühendislere  kadar herkese değerli olduğu hissetirilmeli ve ülkeler de kolaylık sunmalıdır fabrikalara. 

Her ülke de üretim olursa Çin'e köle olmayız.

Yetişmiş insan göçünü durdurmak veya azaltmak için ülkeler ve patronlar birlikte çalışmalıdır. 

Doğrular yapılırsa işsizlik ve yoksulluk da olmaz ne de çevre kirliliği... vesaire

Kendimiz üretmezsek ve doğruları yapmazsak biteriz Efendiler!

Eğer Çin'e muhtaç olursak bu Çin'e köleliktir.

Not: Ben çok mu biliyorum veya nasıl bu yazıyı yazabildim ? 

20 seneden fazla ülkemizi Erdoğan ve hükümet yönetir. Neler oldu?

Orta doğu, Rusya, Balkanlar ve birçok ülkeler ile işler yapıldı. 

Truzim ve ihracaat yapıldı. Orta doğulu misafirler gayri menkul aldılar. Ve vesaire.
Halka yansımayan zenginlikler oluştu.

Cepte para yok. Hayat pahalı. Para olsa bile az. Eriyen ve yok olan Türk Lirası.

Dışarıda ve içeride alkışlanan Erdoğan var!

oysa gerçek değişmez!..

Erdoğan ve politikalarına kurban edilen devlet ve Türkiye Cumhuriyeti var!

Rakamsal kalkınma ama gerçekte sahte kalkınmamız var.

Ben de bu güzel ülkeden dünyamızı sadece intetnet ve basın, filmler, haberler ve kitaplar aracılığı ile aldığım veriler dahilinde zihinsel gezinmemin vardığı neticenin yazısı bu olur. Yani hayattan aldığım veriler ile şekillenir yazılarım. Ancak İstanbul'dan yaşayan bir fakir olarak... böyledir. Ne doğru bilirim ne de yanlış...

Herkesten Özür dilerim. Harika işlerim yok! 
hatalar ve yanlışlar benden ancak doğruyu bulursanız ve güzeli de bu da Allah'ın size ikramıdır.

Halka yansıtılmayanlar: para, eğitim, zeka ürünü her şey, ve benzeri kalkınma. İsterseniz adınız Erdoğan, Tom, Lee, Ahmad olsun farketmez kardeşlerim eğer siz doğruyu yapmazsanız.

Bilgi notu: Eicma 2023 fuarında BMW Motorrad katılımcı olarak var mıydı, hatırlayamadım. Eicma 2023 fuarından çok önce BMW Motorrad Almanya'da bir etkinlik düzenlemiştir. Hatırladım ama fuardan hatırlayamadım. Fuara gittim mi veya Almanya etkinliğine ? Pasaporta parası olmayan  Fakire  fuar ve etkinlik uzaktır... YouTube videolarından ne izlediysem o kadar küçük bilgim var.

Kişisel düşüncem: BMW'nin bu harika teknolojiyi sunmasıyla Suziki ve Ducati 'yi erteledim. Eğer param oluşursa ayağımda ki bot dahil aracım ve motosikletim BMW olacaktır. Üstelik Ferrari hayranıyım!

Dünya süsüne ve malına hayran olduğum sanılmasın kardeşlerim.





10 Aralık 2023 Pazar

Köy de Mutlu Yaşam

Sabah gazetesinin internet sitesinden alıntı kuşbakışı görünümde köy fotoğrafı. 
Web sitesi: www.sabah.com.tr


Farklı yaş gruplardan çiftler ve insanlar köy yaşamını tercih ediyor. 

Köy hayatını tercih eden insanların ortak noktası eğitimli olmaları ve meslek çalışanları. Diğer ortak nokta ise hepsi şehirli.

Hikayeleri ise; Kimisi sağlık, kimileri de işten atılma ve işsizlik, şehir stresi ve çeşitli sebepler. 

Köy hayatı ülkemiz de kırsal yaşama benzer gibi görünür. Kırsal yaşam ve köy hayatını birbirinden ayıran en bariz ayrımı ticaret ve imkanların daha iyi köy hayatında bulunmasıdır. Kırsal da yemek için avlanılır, aile ve kabile için çalışmalar vardır. Kırsal da ticaret duruma göre ve bulunulan kabilenin ihtiyaçlarını karşılamak içindir. 

Köylerimizden bahsedersek;
Hayvancılık ve tarım Köylerimizin ekonomik kalkınmasını ifade eder. 

Ülkemizi dünden bu yana yöneten hükümetler doğru tarım ve hayvancılık konusunu uygulamak yerine çöp politikaları yüzünden başta İstanbul şehrimiz olmak üzere büyük şehirlere köylerimizden büyük insan göçü olmuştur. Bazı köylerimizde çok az insan yaşamaktadır. 

Göçü başlatan en birinci sebep ise, Ekonomi, Eğitim, tarladan toplanan mahsülün değersizliği "bunun da nedeni siyasi çöp politikalar".  Ürünün satış ve tüketiciye ulaştırılma konuları ve benzeri nedenler sıralayabiliriz.

Maalesef, köylü saf insanlarımızın tüccarların ve birilerinin kandırmasıyla kimyasal gübre, sahte tohum ve GDO (Genetiği Değiştirilmiş Gıda)  ve benzeri tehlikeli yasaklanması gereken ürünler yüzünden sağlıklı ve temiz gıdaya ulaşmak şehirde ki insan ve her insan için zorlaşmıştır. Günümüze dönersek İstanbul'un Eminönü mahallesinde kimyasal tarım ürünleri satışı yıllardır yapılmaktadır. 

En hakiki gübreler; Keçi, Koyun, Sığır, Güvercin kuşu gübresi ve benzeri Manda (Bufalo ismi ile bilinen bazı ülkelerde tanınan iri yapıllı büyük bir hayvan. O bazı ülkeler de bufalo o ülkenin tabiatına uygun yaratılmıştır. Görüntüsünde Manda ile farklılık vardır. Bufalo vahşi doğa da özgür bir  hayvan, Manda ise sığırlar gibi insanlarla yaşar. 

Makineleşmeyle birlikte petrol yakıtlı taşıtlar ve motorlar ve traktörler yüzünden karbon salınımını azaltmak ne mümkün! Neyse ki küçük olsa da elektrikli traktörler ile çok küçük ama hiç olmazsa sağlıklı gıdaya ulaşmak için büyük bir adım insanlık ve tabiat için.

Ancak unutulmaması gereken konu ise Gerçek Tarım ve doğru uygulanacak metotların hayata geçirilmesiyle mümkümdür insanın ve bir canlının sağlıklı ve temiz gıdaya ulaşması. Böceklerin de sağlıklı ve temiz gıdaya ulaşması ile bencil insan olmaktan çıkmalıyız... Tarım da böceklere uygulanan kimyasal ilaçlar ile sağlıksız gıdaya ulaşmış oluruz. Oysa böcekler ile mücadelede ilaçsız ve zararsız yöntemler uygulanmalı ki hem iyi kalite toprak, iyi mahsül ve sağlıklı temiz gıdaya giden küçük küçük ama akıllı uygulamalardır. Toprak konusu da çok çok önemlidir. "İyi toprak ve iyi hayat"...

Yazımın sonuç bölümüne doğru ekleme:

Eğer benim de ekonomik hayatım oluşursa 
Şehir hayatını ya terk ederim ya da şehrin bazı yanlarını belki YouTube bir videosu olarak sunmak isterim kendi kurgumuzla. 
Henüz net olmamakla birlikte bu bir düşünce olsa bile nasıl olur ? Bilmiyorum. 

Not:

Bugün bu saatte yazımın yayınlanmasından önce YouTube da köy hayatını yaşamış insanların öykü dolu içtenliklerini izleyince bu yazım oluştu. Geçmişte TV haber bültenlerinde bu konular işlenmişti ama benim üslubum ve bilgim gibi kurgulanmamış ve sunulmamıştı. Benim farkım bu, ticaret de yok ne de siyaset yoktur. 

Tüm köylerimizde bulunan ve yaşamını sürdüren de dahil herkese teşekkürler!

Hamdolsun Allah'a . Bu yazım burada biter.






2 Aralık 2023 Cumartesi

Karbon Salınımını Nasıl Azaltacağız ?

Bu soruya kendimce cevap vereceğim.
Biliyorum, Yapay Zeka cevap verebilir olsa da nitekim o bir insan değil. İnsanların aklı ve kalbi, duyguları, ruhu vardır. Yapay Zeka bir yazılım ve istenilen bilgiyi internet ortamından alacak ve milyarlarca tarama yaptıktan yaklaşık dakikalar içerisinde biz insanlara sunacak. Öyle değil mi? İnsanın kıvrak zekası, duygusu olmayan  kelimeler...

Neyse. Yapay Zeka çok iyidir ve eğer biz insanlar suistimal etmeyip doğru kullanırsak!..

Konumuz: Karbon nasıl azaltılır ?

Gerçek Tarımın uygulanmasıyla başlayıp  şehirde ki insanın da yaşamını olumlu etkileyecek akıllıca işleri hayata geçirirsek. Değil mi? 

Mesela, Petrol'ü hayatımızdan nasıl tamamen çıkartacağız sorusuna cevaplar verebilir olabilmeliyiz. Petrol hemen hemen her şeyde var aslında. Petrol sadece otomobil yakıtı değil. Bunlar: plastik poşet, plastik herşey petrol içerir. 

Odun ve kömür ile ısınmak yerine güneş, su, rüzgar, sürtünme, titreşim ve benzerleri ile elektriğimizi üretsek ve bu elektriği ev de, araba, karavan, fabrika ve benzeri yerlerde kullansak harika olmaz mı?

Sözün özü; Karbon Salınımını Azaltmak bireysel çabalarla bile pek mümkün değidir. 
Düşünsene; İstanbul büyük şehir ve petrolsüz yaşam ve insanın bunda bocalaması çok olacak ve de debelenen insan. kırsal yaşamı şehre getirmek hem maliyet yüksek hem de çılgınlık olur. 

Karbon salınımını azaltmak için çok fazla günümüz çağına uygun modeller, yöntemler geliştirip insanın kullanımına dikkatli ve özenli olarak insan hayatına sunmak için çalışılmalıdır. Ancak şehir hayatı ile kırsal da yaşayan insan aynı olmadığı gibi yaşam da aynı değildir.

Bizim ülke de Karbon Ayak İzini Azaltıyoruz ilgili reklamlar dönmeye başladı TV'ler de bu bilinç oluşturmak için iyi olsa bile henüz her şey için çok erken. 

Karbon Salınımını Azaltmak şimdilik çok çok uzak bir küçücük ihtimal. Yani, Mucize olur...

Unutmadan: Mars'ta hayat başladı farz etsek bile (hayal) Mars'ta bile eğlenirken karbon salınımı gene artacak ve yine karbon salınımına çözüm ise yok! böyle bir ihtimal çok çok uzak olsa bile Mars'ta veya başka bir gezegen de yaşam ve ilgili sorunlar yine peşimizi bırakmayacak. Öyleyse, bizler yaşadığımız dünyayı temiz tutalım. Yeşili koruyalım. Birbirimize saygılı ve haklarımıza da saygılı olalım. Küçücük şeyler ile dünyamız harika olmaz mı?


Yazan: Murat YAZGI

Tarih ve saat: 2 Aralık Cumartesi 2023.
Saat: 22:18 düzenlemeler ve eklemeler ile; 22:32.
İstanbul, Türkiye Cumhuriyeti

Not: Yapay Zekadan yardım alabilirdim oysa, kendim yazmak istedim. Hem böylece hafızamı da kullandım. Yani kendi bilgilerimden size bu yazıyı yazdım. Bu ne anlama geliyor ?  "Aklımuzı kullanarak gelişiriz". Yapay Zeka değil biz kendimizi geliştirmeliyiz aksi halde hem paslanır hem de kolaya kaçarak emeksizleşiriz...

29 Kasım 2023 Çarşamba

Yenilebilir Enerji Bedava olur mu soruma Bing GPT-4 Yapay Zekanın cevabını okuyunuz.

Benim sorduğum soru: "Otomobiller ve motosikletler, yani tüm taşıtlar için yenilebilir enerji ücretsiz olacak mı? Evlerde kullanılan elektrik bile pahalı iken ücretsiz enerji ve bu yenilebilir ise mümkün mü"?

Bing GPT-4Yapay Zekanın cevabı:

Yenilenebilir enerji, doğal kaynaklardan elde edilen ve tükenmeyen bir enerji türüdür. Güneş, rüzgar, biyogaz, hidrojen gibi kaynaklar yenilenebilir enerji üretiminde kullanılır. Yenilenebilir enerji, çevre dostu, sürdürülebilir ve karbon salımını azaltan bir enerji seçeneğidir. Ancak bu, yenilenebilir enerjinin ücretsiz olduğu anlamına gelmez. Yenilenebilir enerji üretimi için de belirli bir maliyet, altyapı, teknoloji ve iş gücü gereklidir. Bu nedenle, yenilenebilir enerjiyi kullanan taşıtlar veya evler için de elektrik faturası ödenmesi gerekir. Yenilenebilir enerji, fosil yakıtlara göre daha ucuz ve temiz bir enerji kaynağı olabilir, ancak tamamen bedava değildir.

Türkiye, yenilenebilir enerji alanında önemli adımlar atmaktadır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Ulusal Enerji Planı ve Hidrojen Teknolojileri Stratejisi ve Yol Haritası'nı açıkladı³. Buna göre, Türkiye 2023 yılına kadar güneş enerjisi kurulu gücünü 10 bin megavata, rüzgar enerjisi kurulu gücünü 20 bin megavata çıkarmayı hedefliyor³. Ayrıca, nükleer enerji santralleri de Türkiye'nin enerji portföyünde yer alıyor. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ilk ünitesinin 2023 yılında devreye girmesi planlanıyor¹.

Yenilenebilir enerji sektörü, hem çevre hem de ekonomi için büyük fırsatlar sunmaktadır. Bu sektörde çalışmak isteyen gençlere de ücretsiz eğitim imkanları sağlanmaktadır. RE-You Projesi kapsamında, Balıkesir Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde rüzgar, fotovoltaik, biyogaz enerjisi alanlarında teorik ve uygulamalı eğitimler verilmektedir². Başvuru yapmak isteyenler, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar [bu siteye](^2^) başvurabilirler.

Yenilenebilir enerji konusunda merak ettiğiniz başka bir şey var mı? Sana yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. 😊

Kaynak: Bing ile konuşma, 29.11.2023
(1) Türkiye Ulusal Enerji Planı açıklandı: Güneş hedefi ... - BBC. https://www.bbc.com/turkce/articles/cmmzprr0j5po.
(2) Türkiye için nükleer mi yenilenebilir enerji mi? – DW – 12.11.2021. https://www.dw.com/tr/türkiye-için-nükleer-mi-yenilenebilir-enerji-mi/a-59796351.
(3) Yenilenebilir Enerji Eğitimleri - Ücretsiz (Son Başvuru: 31.05.2023). https://www.cevremuhendisligi.org/index.php/cevre-aktuel/ucretsiz-egitim/2370-ucretsiz-yenilenebilir-enerji-egitimleri.
(4) Yenilenebilir Enerji Eğitimleri - Ücretsiz (Son Başvuru: 31.05.2023). https://www.cevremuhendisligi.org/index.php/cevre-aktuel/ucretsiz-egitim/2370-ucretsiz-yenilenebilir-enerji-egitimleri.
(5) Zorlu Enerji bağlı ortaklığını halka arza hazırlıyor. https://tr.investing.com/news/stock-market-news/zorlu-enerji-bagl-ortaklgn-halka-arza-hazrlyor-2559019.
(6) undefined. https://www.globalwindsafety.org/%29.

Not: Güneş bedava, yağmur bedava, titreşim bedava, rüzgar bedava ve benzeri. Bunlar ve dahası bedava iken neden çok çok pahalı bir hayatı var biz insanların ?

Allah verdi mi bedava iken biz insanlar neden yüksek fiyatlarla ürün, hizmet gibi herşeyi satarak yüksek kar elde etmek için çabalıyoruz? Ne için ? lüks tüketim için mi; insan olduğumuzu ve başka insanların hayatına olumlu dokunuşlarla onların çektiği bu fakirliği ve zorlukların verdiği sıkıntılarla insanlara yüklenen yükleri almak yerine lüks tüketim için mi herşey?.. 

Siyasiler politikalar üretir ülkemizde ama neden ise hep politikacılar ve patronlar, zenginler ve zenginleştirilenler iyi hayat yaşar ülkemizde?

Neden herkes iyi hayat yaşayamaz?
Bizim ülkenin halkının çoğu müslüman oysa.
Allah ile İslam ayrı mı düştü! İslam ile Allah hiç ayrı olur mu?

müslüman, hristiyan ve yahudi farketmez adalet hak ve hukuk yok kardeşim.
Bizim ülkeden örnek verdim ama diğer ülkeler çok mu harika?

Ben 1976 yılında dünyaya geldim sadece ülkemizde değil birçok veya dünyanın bütün ülkelerinde neden adalet yok? 

Siyah beyaz fotoğrafların olduğu yılların birinde TESLA İsminde bir insan evladı dünyaya merhaba der; gün gelir yıllar sonra evlerde bedava elektrik fikri üzerinde kendisi birçok çalışma yapar ve ismini Ticari ürün olan Tesla isminde bir arabaya çürük yumurta harfleriyle birileri tarafından kazınır da TESLA ismi bazı iyi insanların gönlüne kazınır...

Ülkemizde yıllardır dincilik yapanlar Gevur olarak müslüman olmayan kişilere hakaret ettiler ve de müritlerine/kullarına ezberlettiler... İşte o TESLA ismi onları mahcup etmelidir.

Dünya da iyi insanlar var. Ve eğer destek görseydim ben de bir şey yapabilirdim ama hükümet müslüman ya!.. hep red edildim.

Allah'a hamdolsun param ve desteğim olmadı ama iyi insanlar ülkemizi ve ülkeleri adil ve doğru kalkındıracaklar inancındayım.

Bu kampanya benim için önemli. Çünkü insanlar adalet ve doğru kalkınmayla tanışması bakımından önemli bir kampanyam:

Ülkeleri ve ülkemizi halk yönetmelidir.

Enzo Ferrari

Enzo ile benim ve ferrari'ninde içinde olduğu hayali bir temsili resimlerden bir kolaj: Bing GPT-4 ile oluşturulan resimlerl...